Recepty

Kapr po hlubocku
Kapra prošpikujeme plátky slaniny (slanina obalená v sladké paprice). Potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme po obou stranách na oleji, až je upečený podlijeme vodou a dusíme. Můžeme přidat zbytek slaniny ...
Více »
Marinovaný hlubocký kapr
Do vody přidáme ocet, sůl, koření, zeleninu a vaříme 15 minut. Do vroucí vody přidáme porce kapra a vaříme dalších 15 minut. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Rybí porce zbavíme větších kostí, srovnáme je na mísu a zalijeme marinádou. Přidáme hrášek a na kostičky nakrájenou zeleninu. Necháme v chladu odležet a podáváme ...
Více »
Pomazánka z hlubockého amura
Amura omyjeme a uvaříme v octové vodě, do které přidáme koření a kořenovou zeleninu. Po uvření do měkka amura obereme a přidáme nakrájenou zeleninu, tatarku, majonézu, sůl a citronovou šťávu ...
Více »
Tatarák z hlubocké ryby
Rybu nejdříve vykucháme, stáhneme a zfiletujeme. Maso dále nakrájíme na podélné proužky, které semeleme na masovém strojku. Okořeníme podle chuti ...
Více »