Rybářství Hluboká » Recepty »

Marinovaný hlubocký kapr

Marinovaný hlubocký kapr

Porce

4

Doba přípravy

40 min

Použité suroviny

  • 4 porce kapra
  • 0,5 l vody
  • 3 lžíce octa
  • po 1 kusu cibule, mrkev, petržel
  • kousek celeru
  • sůl, celý pepř, nové koření
  • sterilovaný hrášek
  • citronová šťáva

Postup přípravy

Do vody přidáme ocet, sůl, koření, zeleninu a vaříme 15 minut.
Do vroucí vody přidáme porce kapra a vaříme dalších 15 minut.
Maso vyjmeme a necháme vychladnout.
Rybí porce zbavíme větších kostí, srovnáme je na mísu a zalijeme marinádou.
Přidáme hrášek a na kostičky nakrájenou zeleninu.
Necháme v chladu odležet a podáváme.